LOB

Loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB) heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is de basis van een goede studievoortgang. Hiermee worden leerlingen geholpen bij keuzes voor profielen, vervolgopleiding en zelfs carrière. De organisatie van goede LOB- activiteiten kan nog wel eens lastig zijn voor scholen. Intergrip ondersteunt scholen met handige tools.

Direct inzicht in de tools?
Bekijk de LOB-tools van Intergrip

Diverse ondersteunende LOB tools

Het organiseren van LOB activiteiten wordt met de tools van Intergrip een stuk eenvoudiger. De tools automatiseren bijvoorbeeld diverse processen, waardoor handmatig werk verleden tijd is. Lees hieronder welke tools wij aanbieden. Heeft u een vraag over een van de tools? Neem dan contact met ons op.

Zoek Jouw Studie

De tool Zoekt Jouw Studie automatiseert het organisatieproces van voorlichtingsdagen. Het vo maakt een digitaal overzicht van de voorlichtingen en leerlingen kunnen zich online oriënteren en inschrijven. Doordat het systeem de leerlingen automatisch indeelt en de uitnodigingen verstuurd, bespaar je een hoop tijd op handmatig werk. Zo kun je je bezighouden met hetgeen dat echt belangrijk is voor de scholier: een goede voorlichtingsdag organiseren.

Meer weten over deze LOB tool?
Lees meer over Zoek Jouw Studie

Zoek Jouw Beroep

Een snuffelstage is de perfecte manier om eens een ‘kijkje in de keuken’ te nemen. Of het nu gaat om de sectorkeuze, profielkeuze, studiekeuze of beroepskeuze. Zoekt Jouw Beroep is de tool voor LOB om snuffelstages eenvoudiger te organiseren. Afspraken tussen scholier en beroepsbeoefenaar worden online vastgelegd, het stageverslag kan gedeeld worden en het systeem regelt de administratieve taken af.

Benieuwd naar alle voordelen?
Lees meer over Zoek Jouw Beroep

Zoek Jouw MBO

Alle oriëntatie-activiteiten rondom het mbo op een platform: dat is wat Zoek Jouw MBO doet. Voor scholieren biedt de module een goed overzicht van alle oriëntatie-mogelijkheden die door het mbo worden aangeboden. En mbo’s kunnen hiermee veel eenvoudiger leerlingen uitnodigen en inplannen bij hun meeloopdagen, workshops of andere activiteiten.

Makkelijker meeloop- en oriëntatiedagen organiseren?
Lees meer over Zoek Jouw MBO

Zoek Jouw Loopbaan

In deze module kunnen leerlingen aan de slag met LOB-opdrachten die de LOB-coach of mentor klaarzet voor leerlingen. De leerling heeft een aantrekkelijk uitziend dashboard waarin de eigen voortgang zichtbaar is. Hij is zelf eigenaar van de voortgang, maar de mentor kan hem begeleiden en meekijken waar nodig. De opdrachten zijn gekoppeld aan competenties die in overleg met de school of regio worden vastgesteld.

Hoe kunt u een persoonlijk loopbaandossier opstellen?
Lees meer over Zoek Jouw Loopbaan

Gebruik maken van de LOB tools

Wilt u gebruik maken van een of meerdere LOB tools? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op