Loopbaanoriëntatie

Scholieren hebben behoefte aan loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB), zo blijkt uit onderzoek van LAKS. Het opdoen van ervaringen zoals stages en meeloopdagen staan hoog op het vaandel. En dat is terecht: een goede loopbaanoriëntatie geeft leerlingen de kans om te ontdekken of een eventuele vervolgkeuze ook echt iets voor ze is.

Hoe kunt u leerlingen in deze behoefte voorzien? Door diverse loopbaanoriëntatie activiteiten te organiseren. Ongeacht in welke fase de scholier zich bevindt, biedt Intergrip scholen diverse tools om deze LOB-activiteiten efficiënt te organiseren.

Direct de tools van Intergrip inzien?
Bekijk de loopbaanoriëntatie software

Loopbaanoriëntatie tools

In het onderzoek van het LAKS kwam naar voren dat scholieren behoefte hebben aan onder andere het opdoen van ervaringen middels stages en meeloopdagen. Hier hebben wij de tools Meeloopdagen en Zoek Jouw Beroep voor. Daarnaast hebben we nog een tweetal programma’s ontwikkeld die helpen bij een voorspoedige studievoortgang. Lees hieronder welk gemak de tools u kunnen bieden.

 • Zoek Jouw Studie

  Voor het eenvoudig organiseren van voorlichtingsdagen. Zoek Jouw Studie maakt een hoop werk overbodig. Scholieren kunnen zich via het online overzicht oriënteren en inschrijven, waarbij het systeem ze automatisch indeelt in diverse voorlichtingsrondes. Lees meer over Zoek Jouw Studie.

 • Zoek Jouw Beroep

  Voor het organiseren van snuffelstages. Of het nu gaat om de sectorkeuze, profielkeuze, studiekeuze of beroepskeuze: Zoekt Jouw Beroep maakt het organiseren van stages eenvoudiger. De tool is zo opgezet dat hij ingezet kan worden voor diverse beroepsoriëntaties, dus ook speeddates met bedrijven. Lees meer over Zoek Jouw Beroep.

 • Meeloopdagen

  Voor het organiseren van meeloopdagen. Door een dag mee te lopen, kan een scholier goed bepalen of de opleiding bij hem of haar past. Deze tool brengt zowel de scholier als het vo en het mbo of hbo samen. Vraag en aanbod komen samen, waarbij het systeem leerlingen automatisch op de beschikbare data in kan plannen. Lees meer over Meeloopdagen.

 • Oriëntatiedagen

  Voor een goede oriëntatie op de studiekeuze. Via het online platform kunnen leerlingen zich inschrijven voor oriëntatiedagen. Het systeem plant ze automatisch in. Na afloop van de oriëntatiedag ontvangt de leerling een enquête. De ingevulde enquête is via de tool in te zien en kan erg nuttige inzichten opleveren. Lees meer over Oriëntatiedagen.

Mogelijkheden loopbaanoriëntatie tools

Heeft u interesse in één of meerdere loopbaanoriëntatie tools, maar heeft u nog vragen? Wij voorzien u graag van advies. Neem hiervoor contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag samen met u.

Contact opnemen