GRIP LOBVoor het voortgezet onderwijs

Begrippen als een “doorlopende leerlijn” en een “persoonlijk loopbaandossier” zijn op dit moment actueler dan ooit. Vanuit het ministerie van OCW is het dan ook voor vo-scholen verplicht om hier actief LOB-beleid op uit te voeren. Deze verplichting brengt veel planning, afstemming en dossiervorming met zich mee. Intergrip kan u helpen om uw LOB-beleid digitaal te ondersteunen en heeft een uiterst gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving gebouwd, waarin u onder andere een LOB-portfolio op kunt bouwen.

De voordelen van LOB van Intergrip:

Een compleet LOB-aanbod
Uit te breiden met professionele testen
Gebruiksvriendelijk systeem
Mogelijkheid tot het aanmaken van eigen opdrachten
Loopbaandossier toevoegen aan het Digitale Doorstroomdossier

GRIP LOB biedt u, afhankelijk van uw persoonlijke wensen en behoeften, de volgende LOB-onderdelen aan in online omgeving:

LOB-Dossier (incl. opdrachten & gesprekken)

Hierbij heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze LOB-leerlijnen en een LOB-opdrachtenbank. Daarnaast kunt u met een eenvoudig te gebruiken tool uw eigen opdrachten aanmaken en toewijzen aan uw leerlingen.
Naast de reguliere LOB-opdrachten kunt u met deze oplossing verschillende kwalitatieve testen aanbieden aan uw leerlingen, zoals een mbo-intaketest, beroepskeuzetest of een persoonlijkheidstest.

Eenvoudig gesprekken plannen, vastleggen en inzien met uw leerlingen in één omgeving? Via ons systeem kunt u dit zeer eenvoudig doen. Eerst plant u een gesprek met de leerling. Deze krijgt vervolgens een mail en kan automatisch starten met een voorbereidingsopdracht. Tijdens het gesprek kan de mentor aantekeningen maken. Na het gesprek legt u deze digitaal vast en vervolgens kunnen de leerlingen én docenten op elk moment het gesprek inzien.

De leerling kan een samenvattend loopbaandossier maken vanuit zijn LOB-portfolio dat digitaal overgedragen kan worden naar de vervolgopleiding of als pdf-export worden opgeslagen en gedeeld.

Voorlichtingsmomenten organiseren

Met deze oplossing kunt u efficiënt en op een eenvoudige wijze voorlichtingen van het mbo of hbo aan uw leerlingen aanbieden. Het aanbod hiervan wordt door het vo gemaakt en aangeboden. De leerling kan zich met voorkeurskeuzes inschrijven. Middels intelligente software krijgt u direct met het gebruik van kleuren de probleemgevallen in de gemaakte planning te zien. U kunt deze op een simpele en snelle manier oplossen, zodat u een perfecte planning beschikbaar heeft.

 

Meer weten over de mogelijkheden van onze LOB-oplossingen?

Vraag geheel vrijblijvend een demo aan of neem contact met ons op.

Demo aanvragen