Zoek Jouw Beroep

Eenvoudig snuffelstages organiseren
Of het nu gaat om de sector-, profiel-, studie- of beroepskeuze, een snuffelstage biedt scholieren een basis voor het maken van een weloverwogen keuze. Daarom doen veel vmbo-leerlingen in hun derde of vierde jaar een snuffelstage. Helaas blijkt de organisatie van deze stage voor veel scholen een lastig proces. Intergrip helpt hen hierbij met het systeem Zoek Jouw Beroep, dat het organiseren van snuffelstages eenvoudiger maakt.

Hoe werkt Zoek Jouw Beroep?

Zoek Jouw Beroep is een gebruiksvriendelijke online tool die scholier en beroepsbeoefenaar met elkaar in contact brengt. Samen leggen zij de afspraken over de snuffelstage online vast, waarbij de mentor of decaan monitort. Het systeem zorgt ervoor dat het overzicht bewaard wordt. Alle afspraken die gemaakt zijn met de beroepsbeoefenaar worden helder weergegeven. Daarnaast maakt het inzichtelijk wanneer welke scholier op stage is en wat de betreffende de stageplek is. Zo zorgt Zoek Jouw Beroep voor een eenvoudige organisatie van de snuffelstage.

De snuffelstage meldt de scholier online

Om een geschikte stageplek te vinden wordt de leerling uitgedaagd te gaan netwerken . De stage zoekt de scholier in zijn eigen netwerk, of hij oriënteert zich in het aanbod dat de school heeft aangemaakt in Zoek Jouw Beroep. Als hij een keuze gemaakt heeft registreert de leerling zijn gewenste stage in het systeem. De beroepsbeoefenaar kan deze vervolgens eenvoudig bevestigen. Wanneer de snuffelstage achter de rug is delen scholieren hun stageverslag vervolgens via Zoek Jouw Beroep met hun mentor en de beroepsbeoefenaar.

Minder administratie voor het vo

Als vo is het erg arbeidsintensief om scholier en beroepsbeoefenaar met elkaar in contact te brengen. Zoek Jouw Beroep maakt het gemakkelijk voor het vo om het overzicht en de voortgang te bewaken. De scholier meldt zijn zelf gevonden stageplek online aan. Om leerlingen te helpen een stage te vinden kan de school in het systeem alle bedrijfscontacten zetten en dit aanbod voor specifieke leerlingen openstellen. Tenslotte is Zoek Jouw Beroep zo opgezet dat het ingericht kan worden voor diverse varianten van beroepsoriëntaties, zoals bijvoorbeeld speeddates.

Laagdrempelige afspraken voor beroepsbeoefenaar

Voor bedrijven en beroepsbeoefenaars biedt Zoek Jouw Beroep een laagdrempelige manier om snuffelstages voor scholieren aan te bieden. Aangevraagde snuffelstages kan de beroepsbeoefenaar eenvoudig online bevestigen. Het systeem handelt alle andere administratieve taken af. Op deze manier wordt het voor beroepsbeoefenaars heel eenvoudig om het contact met de school en de scholier aan te gaan en te onderhouden.

Voordelen van Zoek Jouw Beroep

ScholierVoBeroepsbeoefenaar
Online registreren snuffelstageAdministratieve lastenverlichtingGemakkelijk contact met scholier en school
Zoeken in aanbod van schoolDiverse beroepsoriëntaties organiserenOverzicht van deelnemende scholieren
Eén platform voor alles omtrent de snuffelstageDuidelijk overzicht van afspraken, data en plaatsenInzicht in stageverslag van de scholier