Zoek Jouw Mbo

Voor een goede oriëntatie op de studiekeuze
Zoek Jouw MBO biedt een platform voor alle oriëntatie-activiteiten op het mbo, zoals meeloopdagen en oriëntatieworkshops. Leerlingen, mbo-instellingen en vo-scholen vinden elkaar in één omgeving, waarin de afspraken eenvoudig worden gemaakt. Voor scholieren biedt de module een goed overzicht van alle oriëntatie-mogelijkheden die door het mbo worden aangeboden. En mbo’s kunnen hiermee veel eenvoudiger leerlingen uitnodigen en inplannen bij hun meeloopdagen, workshops of andere activiteiten. Daarnaast is het voor vo-scholen erg handig om mee te kijken in het aanbod van activiteiten voor hun leerlingen, en de inschrijvingen te volgen. De module Zoek Jouw Mbo van Intergrip biedt hierin een oplossing.

Hoe werkt Zoek Jouw Mbo?

Zoek Jouw Mbo van Intergrip is een gebruiksvriendelijke module dat online het aanbod aan meeloopdagen en workshops inzichtelijk maakt. Het mbo en hbo kunnen deze tool gebruiken om hun aanbod eenvoudig te publiceren. Vervolgens kunnen de scholieren zich op het online aanbod oriënteren en inschrijven. Het systeem plant hen dan automatisch in op de beschikbare data. Vo-scholen krijgen hierdoor inzicht in haar leerlingen, hun inschrijvingen en presentie. Zo zorgt het systeem voor een administratieve lastenverlichting voor leerling, vo en mbo.

De scholier kiest online een meeloopdag of workshop

Leerlingen hebben met Zoek Jouw MBO makkelijk overzicht over alle activiteiten bij een mbo. Na inschrijving ontvangt de scholier op de juiste momenten een e-mail of sms, zoals een inschrijfbevestiging, een herinnering en een enquête achteraf. Met Zoek Jouw Mbo kan een scholier eenvoudig en goed georganiseerd deelnemen aan een meeloopdag en/of workshop.

Mbo organiseert gemakkelijker meeloopdagen of workshops

Zoek Jouw Mbo ondersteunt u bij de organisatie van A tot Z. In het systeem kunnen de activiteiten zoals meeloopdagen via een snelle importmogelijkheid worden ingevoerd. Daarbij geeft het mbo de beschikbare data en het aantal plaatsen op. Scholieren kunnen zich vervolgens hier op inschrijven. Zodra er een inschrijving is, wordt de organisator hier automatisch van op de hoogte gebracht middels een e-mail. Als een meeloopdag of workshop vol zit, sluit deze automatisch. Hierdoor verloopt de planning goed en wordt voorkomen dat bepaalde dagen te vol worden gepland. Ook uitnodigingen en reminders worden automatisch per e-mail verzonden. De administratieve last rondom de organisatie van een meeloopdag of workshop neemt op deze manier af voor het mbo. Het is mogelijk om na het plaatsvinden van de meeloopdag of workshop een enquête te versturen vanuit het systeem. Deze voorziet in interessante managementinformatie.

Helpt het vo bij studiekeuzebegeleiding

Als het product op regioniveau wordt gebruikt, kunnen ook vo’s gebruikmaken van de module. Scholen kunnen eenvoudig meekijken in het aanbod van de mbo’s, volgen of hun leerlingen zich al inschrijven en zien of ze aanwezig waren bij de meeloopdag of workshop. Verder kan het vo bepaalde dagen in het systeem blokkeren, om te voorkomen dat scholieren op ongewenste dagen afwezig zijn. Vo’s kunnen hun leerlingen met Zoek Jouw MBO eenvoudig stimuleren in het volgen van oriëntatie-activiteiten, en optimaal betrokken blijven.

Voordelen van Zoek Jouw Mbo

MboVoScholier
Eenvoudig online aanbod makenInzicht in inschrijvingen scholierenOnline overzicht van oriëntatiedagen
Handige signaalmailsData blokkerenOnline inschrijven
Interactieve presentatieGemakkelijke samenwerking met mboSignaalmails