Studiekeuzeadvies

Jongeren staan nog altijd voor een moeilijke keuze als het gaat om hun loopbaan. Welke studie kiezen we? Wat voor werk gaan we doen? Hoe kunnen zij hun weg vinden in de dan nog onbekende wereld? De route ligt er nog niet, en zeker niet als het gaat om de doorstroom naar het mbo. Daarom hebben jongeren, behalve studiekeuzeadvies, handvatten nodig om zich te laten begeleiden naar het mbo.

Studenten moeten hun eigen nieuwsgierigheid kunnen volgen en genoeg mogelijkheden hebben om beroepen te onderzoeken en meeloopdagen mee te maken. Het oerwoud van opleidingen en uiteindelijk werken maakt het soms moeilijk als er geen formeel aangegeven route bestaat.

Studiekeuzebegeleiding

Intergrip bied veel oplossingen als het gaat om een goede voorbereiding betreft een goede studiekeuze. De volgende oplossingen worden geboden

  • VSV & Overstap
  • Loopbaanoriëntatie en -begeleiding
  • Dossieroverdracht (DDD)
  • Monitoring en terugkoppeling
  • PrO, VSO & Entree
  • Overstap PO-VO
  • Consultancy & projectmanagement

Voor elke situatie een oplossing
Bekijk de oplossingen

Hieronder staan een aantal oplossingen die kunnen helpen bij een goede studiekeuze en het studiekeuzeadvies. Dat is ook de reden waarom 85% van Nederland voor Intergrip kiest. Al ruim 10 jaar is onze software steeds weer in ontwikkeling op basis van de uw wensen.

Stappen bij het maken van een goede studiekeus

De juiste voorlichting

Goede voorlichtingsdagen leveren een belangrijke bijdrage aan het studiekeuzeadvies van scholieren. Helaas is de organisatie van dergelijke dagen vaak een enorme papierwinkel. De papieren inschrijvingen kunnen foutgevoelig zijn en ook het handmatig indelen van scholieren bij de juiste voorlichtingen is vaak een flinke puzzel. Zoek jouw studie maakt dit eenvoudig.

De basis voor de weloverwogen keuze

Of het nu gaat om de sector-, profiel-, studie- of beroepskeuze, een snuffelstage biedt scholieren een basis voor het maken van een weloverwogen keuze. Helaas blijkt de organisatie van deze stage voor veel scholen een lastig proces. Zoek jouw beroep maakt studiekeuzeadvies een stuk eenvoudiger omdat de leerlingen echt gaan kijken in het werkveld.

Van A tot Z meeloopdagen organiseren

Meeloopdagen geven scholieren een goed beeld van een opleiding en de basis voor een studiekeuzeadvies. Mbo en hbo lopen er vaak tegenaan dat het een moeilijk proces is om leerlingen in te plannen bij de meeloopdagen. Het systeem Meeloopdagen van Intergrip is dan ook een handige online tool die zowel de scholier als het vo en het mbo of hbo samenbrengt.

Persoonlijk contact?
Maak een afspraak